Nové knihy: Mořská (nejen) kuchařka

Po úspěšné Olivové kuchařce další kuchařka o zdravém vaření z edice Jídlo jako lék.   
Nové knihy: Mořská (nejen) kuchařka
9.1.2008 0:00 |

V čem je Mořská (nejen) kuchařka tak výjimečná?

• Je to jediná výpravná česká kuchařka věnovaná mořským produktům, navíc za příznivou cenu – dosud si zájemci o vaření z ryb mohli vybírat jen mezi drahou zahraniční encyklopedií a českými kuchařkami s nepřitažlivou grafickou úpravou a levnými brožurkami.
• Na rozdíl od převzatých zahraničních publikací reflektuje podmínky na českém trhu – suroviny použité v receptech koupíte i v českých obchodech, nejen na trzích u moře.
• Ale nakupovat můžete i u moře, třeba na dovolené – právě pro tyto případy je v knize slovníček cizích názvů ryb, díky němuž nakoupíte kdekoliv – a budete přesně vědět, kterou rybu si z trhu nesete a co s ní v kuchyni můžete podniknout
• Vysvětlí, jak můžete jídlem prospívat svému zdraví – obsahuje kapitolu o tom, proč jsou ryby a dary moře tak zdravé a jaké zdraví prospěšné látky obsahují. 
• Díky této kuchařce si ryby může připravit každý. I ten, kdo se jejich nákupu nebo přípravy dosud obával -  s radami této kuchařky se už není čeho obávat: Nevíte, jak poznat čerstvou rybu? Jak si nejlépe vybrat? Jak rybu dopravit domů a jak ji doma skladovat? Jakou přípravu zvolit? To vše autorky srozumitelně vysvětlí, navíc dodají i spoustu tipů a účinných rad, takže po přečtení této jediné knihy můžete platit za odborníka!

• Naprosto výjimečná je kapitola o přípravě ryb a mořských produktů. Srozumitelný popis postupu je totiž doprovázen množstvím návodných fotografií, které krok za krokem zachycují postup prací. Uvidíte, jak stáhnout, vykuchat a naporcovat ryby, ale i jak servírovat kraby nebo krevety.
• Orientaci na trhu usnadní fotografie použitých produktů. Díky nim příště budete vědět, jak vypadá makrela nebo pstruh, ale třeba i Ryba svatého Petra.
• Receptová část obsahuje přes 350 receptů s uvedenou energetickou hodnotou a obsahem cholesterolu – Předkrmy a chuťovky, Saláty, Polévky, Hlavní jídla z ryb, a plodů moře,  Těstoviny a rýže, Omelety a pizzy, Recepty pro školáky, Přílohy, Másla, marinády a omáčky,  Dezerty vhodné po rybích pokrmech
• Pro ty, kdo si hlídají linii, navíc kuchařka přináší informaci o energetické hodnotě v kJ i kcal, obsahu cholesterolu a tuků, sacharidů a bílkovin ve všech hlavních jídlech v knize, a to v přehledné tabulce
• A to vše ve výjimečné grafické úpravě, s množstvím nádherných profesionálních fotografií fotografky Aleny Hrbkové a foodstylistky Mileny Volfové..

Lenka Světová, Dagmar Derré: Mořská (nejen) kuchařka
Pevná vazba, 312 stran, 449 Kč
Vydalo nakladatelství Smart Press
www.smartpress.cz  

Autor článku: Redakce
Zdroj: Ženy.cz

Komentáře

Nebyl vložen žádný komentář.

Další weby Mladé fronty

DIALOG
nápověda
Potvrzení
zavřít
Upozornění