Sny vám prozradí, co vás trápí. Jak s nimi pracovat? | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Sny vám prozradí, co vás trápí. Jak s nimi pracovat?

Zdají se vám sny? To je dobře. Jsou totiž nesmírně důležité pro duševní a duchovní zdraví. Sněním si totiž zpracováváme a třídíme dojmy a emoce z prožitého dne. Jsou to kódované zprávy od vaší duše a můžete z nich pro sebe vytěžit maximum.

Proč snář nestačí

Víme, že se nám naše sny snaží něco říct, jenže většinou tyhle zakódované vzkazy nejsme schopny rozšifrovat. V něčem nám můžou pomoct tolik oblíbené snáře, jenže ty odrážejí obecné výklady, které se u jednotlivců můžou diametrálně lišit. Co se vyskytuje ve snu jednoho, nemusí znamenat totéž pro druhého. Náš jedinečný sen si můžeme vyložit jen my samy. Dejte si k posteli sešit a každé ráno, jen co otevřete oči a než poprvé promluvíte, si zapište, co se vám zdálo. Jen pravidelná praxe a sledování snu na základě událostí vlastního života vám poskytne váš unikátní osobní snový manuál. Nebo to můžete zkusit ještě jinak…

Pokračování 2 / 5

Uchopte sen slovy

Vyprávějte někomu svůj sen v přítomném čase, jako by se odehrával právě teď, v tuhle chvíli. Vypište si ze snu všechny traumatické situace, které vás napadnou.

Pokračování 3 / 5

Žijte ho!

Vžijte se do jakéhokoli objektu ve snu. Buďte domem, autem, pavoukem, cizím mužem, který vás v něm pronásledoval. Sledujte svoje pocity. Jak vám je? Jaký smysl daná věc nebo osoba ve snu měly? Co vám to mělo říct? Pokud tohle uděláte se vším, co daný sen obsahoval, může se vám podařit, že se dostanete nad děj a události a věci v něm vám najednou začnou dávat větší smysl.

Pokračování 4 / 5

Analýza děje

Teď si řekněte, která část snu se vám zdála nejnebezpečnější? Byly v ději nějaké zjevně chybějící části děje? Uděláte-li si intenzivní analýzu, dost možná zjistíte, že se v něm našly konflikty a rozpory mezi jeho jednotlivými částmi. Znamená to s největší pravděpodobností nějaký hluboký vnitřní konflikt. Jak z něj ven?

Pokračování 5 / 5

Dialog je důležitý!

Teď potřebujete práci uzavřít. Sedněte si na židli, druhou si postavte proti sobě a někomu neviditelnému, kdo sedí naproti vám, zahrajte jednu část snu. Pak si sedněte na druhou židli a zahrajte si část, která si ve snu protiřečila. Veďte s tím druhým intuitivní dialog a pokuste se samy se sebou dosáhnout jednotu a smíření.

Doporučujeme

Články odjinud