Tatiana Kovaříková zhubla za půl roku 10 kilo. Jak se jí to podařilo?
Oblékat celý život ultra štíhlé modelky nemusí být pro každého příjemné. Tatiana Kovaříková se tím ale nikdy moc nezabývala. „Většinou jsem svoji váhu řešit nemusela. Nebylo to potřeba, nemusela jsem ani držet diety, takže jsem si na to nějak zvykla,“ říká návrhářka, která tvoří pod značkou Tatiana.
Před několika lety však její váha začala nenápadně stoupat a ani za nic nechtěla dolů. „Moje profese bohužel není moc o pravidelnosti. Je plná emocí, nápadů, před přehlídkou šití do noci v ateliéru a já mám pak problém pravidelně jíst. Je to sice krásná profese, ale také trochu stresující,“ vysvětluje Tatiana s tím, že v tomto období zkoušela i několik diet, cvičení, ale většinou bez valného úspěchu.
Klíč, který jí pomohl k tomu zbavit se deseti kilogramů, ale nakonec našla. „Odstartovalo to operací zubů, kdy jsem nemohla dva týdny nic jíst. Začala jsem s nenásilnou dietou a díky tomu jsem přišla na to, že na mě funguje dělená strava, a k tomu omezení pečiva a příloh. Už za půl roku jsem měla o deset kilo méně!“
Omezila kalorie a navíc přidala pravidelný pohyb, zejména tanec a bikramjógu. „Ze své nové váhy mám neobyčejnou radost, a o to větší cítím zodpovědnost. Už se nechci dostat zpátky tam, kde jsem byla.“ Pořád ale velice ráda jí a dobré jídlo vyhledává. Už ale dává přednost kvalitním potravinám a dobré kuchyni. Dopřát si však dokáže i mimo kuchyň. „Ráda spím. Spánek mě nabíjí, stejně tak i relaxační masáže. Inspirací je pro mě cestování,“ dodává žena, která obléká nejednu českou celebritu.
Tip na cvičení: „Oblíbila jsem si bikramjógu, která má detoxikační účinky. Působí na mě doslova neuvěřitelně, což jsem cítila hned po první lekci.“
Tip na relax: „Když můžu vypnout, zajdu si ráda na thajskou masáž, nebo mě baví věnovat se společenským tancům.“
VIP recept: GRATINOVANÝ KOZÍ SÝR SE SALÁTEM
Kozí sýr dáme péct do trouby na olivovém oleji na 160 stupňů. Po 20 minutách by měl mít na povrchu opečenou krustu. Mezitím natrháme ledový salát, nakrájíme cherry rajčátka, papriku a vše dochutíme olivovým olejem s balzamikovým octem. Nezapomeneme ani na pepř a sůl.
Článek vyšel v časopise Dieta.