Výherci soutěže o Zapálenou kuchařku Lenky Požárové | e15.cz

Výherci soutěže o Zapálenou kuchařku Lenky Požárové

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Ve spolupráci s Chiquitou jsme po vás připravili soutěž o kuchařské zástěry a banánové kuchařky Lenky Požárové, kde můžete najít inspiraci pro vaše kulinářské experimenty. Výherce si můžete přečíst v tomto článku.

Podzim je v plném proudu, opadává listí ze stromů a zima klepe na dveře. V tomto období je třeba více pečovat o svoji imunitu a chránit svůj organismus před nastávajícím dlouhým zimním obdobím. Je pravý čas na to zásobit své tělo vitaminy, které nám pomohou udržet se fit i ve dnech, kdy nám slunce příliš energie nedodá.

Čas pro banán


Po banánu sáhneme nejčastěji jako po skvělé svačince a nebo surovině do studené i teplé kuchyně. Víte, proč nám tak chutná? Banány jsou nejoblíbenějším ovocem na světě, dokonce je v celém světě 4. nejrozšířenější základní surovinou po rýži, pšenici a kukuřici. Díky svému jedinečnému složení funguje jako zásobárna živin a energie.

Autor: Ženy - E15


Vitaminy v přírodním balení


Žádné ovoce není tak dokonale chráněné před nežádoucími okolními vlivy jako banán, je proto velmi jednoduché mít svoji čerstvou dávku energie a vitaminů neustále při sobě v jakémkoli ročním období.

Banány Chiquita totiž vynikají obsahem důležitých vitaminů. Obsahují velké množství vitaminu B6 – ten je důležitý pro tvorbu a obnovu svalů, při kožních a nervových onemocnění a zlepšuje obranyschopnost organismu. Pomáhá proti srdečním chorobám (Tři banány Chiquita poskytují doporučenou denní dávku tohoto vitamínu pro dospělého člověka.)

Podstatné je i množství vitamínu B1, který působí příznivě na nervový systém i proti únavě, B1 se v lidském organismu téměř neukládá, jeho zásoba stačí na 4 -10 dnů. Je proto nutné tento vitamin denně přijímat. Vitamin B2 v banánech zase ovlivňuje celkovou energetickou přeměnu v těle, má vliv na dobré fungování našeho metabolismu.

Čím se liší Zapálená kuchařka od ostatních kuchařek?

Co je Zapálená kuchařka
Série útlých kuchařek napsaných z čirého nadšení.

  • má duši a nabídne vám to, co vám v tlustých a nudných kuchařkách chybí
  • mezi recepty vás budou bavit nespoutaně hravé názvy a zasmějete se nad zážitky z realizace
  • vše je česká práce a používají se u nás dostupné ingredience
  • recepty nejsou sesbírané, ale s chutí vymyšlené originály
  • žádné náročné kuchyňské postupy, doba přípravy v drtivě většině do 30 minut
  • co díl, to speciál na určité téma
  • 50 rozmanitých receptů rozdělených do přehledných kapitolek v každém dílu
  • chutnost jídla je podmínkou (vše bylo testováno na chlapovi)
  • není vegetariánská, i když zelenina hraje prim
  • fotky jdou do detailu jídla u každého receptu a jsou svůdné přesto, že nebyly použity atrapy, barviva ani laky (což je jinak v praxi běžné)
  • konečně kuchařka s unikátní nezavírací vazbou
  • první české kuchařky, které vyhrály mezinárodní ocenění Gourmand Cookbook Awards „nejlepší kuchařková série světa“ a cenu za „nejlepší design v ČR“!

Autor: Ženy - E15

 

Což takhle dát si… banán?
Oblíbený banán v neobvyklých a nápaditých kombinacích na vás bude vykukovat z každého receptu kuchařky Což takhle dát si banán. Je libo sladké varianty v podobě Vyprahlých saharských koláčků s banánovým krémem, Pečené jaguáří banány s jogurtem nebo Citronová zlatíčka s kokosovým třpytem? Nebo byste raději sáhli po pikantních Hermelínových papulkách, Křupavých lodičkách s tajemným nákladem, čekankovém Salátku v rozpuku či kuřecí krémové polívečce Prsatá zlatovláska? Přesvědčíte se v banánové kuchařce, že banán může hrát prim i v hlavním masitém či zeleninovém jídle.



Na podzim nás bude nejvíce zajímat vitamin C – je velice důležitý pro správnou funkci imunitního systému, podporuje odolnost organismu proti infekcím. Řada studií prokázala, že podávání vitaminu C během nachlazení zkracuje dobu a zmírňuje průvodní symptomy tohoto onemocnění.

Po avokádu a datlích jsou banány nejlepší zdroj draslíku. Za zmínku také stojí obsah vlákniny, rozpustné i nerozpustné, která je v banánech zastoupena ve významném množství, snižuje cholesterol a uklidňuje střeva. To je jen pár ze všech důvodů, pro které by banány neměly chybět v kuchyni a jídelníčku každého z nás.


Autor: Ženy - E15
 
Autor: Ženy - E15


Soutěžní otázka:


Jak urychlíte dozrání banánů, pokud jste je zakoupili více zelené, než jste chtěli? (nápovědu najdete na www.chiquita.cz)

====Výherci obdrží své výhry v nejbližší době přímo od partnera soutěže na adresy, které udali v soutěžním e-mailu. První tři výherci získávají jako bonus dětský kluzák.  Gratulujeme!====

28. listopadu 2009

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video