Kulinářská inspirace na víkend: Smažené meruňky se skořicí a s vanilkovou zmrzlinou

Na čtyři porce potřebujeme:
500 g čerstvých meruněk
100 g 33% smetany
160 g Vanilkové zmrzlina
80 g cukru moučka
4 g mleté skořice
špetku soli
200 g hrubé mouky
2 vejce
4 cl rumu
200 g oleje
120 g čokolády na vaření
Postup:
Smícháme mouku a vejuce s trochou vody. Vzniklé těstíčko osolíme a přidáme rum. Půlky omytých, vypeckovaných a osušených meruněk obalíme v cukru se skořicí, následně i v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji.
Usmažené meruňky dáme na talíř, posypeme cukrem. Ke každé porci přidáme kopeček vanilkové zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou smetanou a pokapeme rozehřátou čokoládou. Dozdobíme čerstvou mátou.
Přejeme vám dobrou chuť! A pokud vás nabízený dezert příliš neoslovil, můžete místo něj vyzkoušet např. klasický meruňkový koláč nebo tvarohový dort s meruňkovým želé.