Léto patří ovocným koláčům!
Vaši mlsní strávníci jistě ocení sladkou tečku po obědě. Proto vám přinášíme tip na recept, jak jednoduše připravit ovocný táč, po kterém se na stole jen zapráší. Základem je přes půl kila libovolného ovoce a také kvalitní rostlinný tuk. Ideální volbou je již léty osvědčený rostlinný tuk Hera, který se skvěle hodí na jakékoli běžné pečení. Chcete-li si ale dopřát něco výjimečného či svátečního, vyzkoušejte rostlinný tuk Hera máslová příchuť. Nabídne vám ideální kombinaci pohodlného použití s lahodnou chutí másla. Skvěle se hodí jak na běžné pečení, ale díky zvýšenému obsahu tuku i na přípravu krémů.
Z kostky Hery máslové oddělte 200g, přidejte skleničku moučkového cukru a dvě sklenice polohrubé mouky. Rukama vypracujte drobenkové těsto. Část si ponechejte stranou a do zbylého množství zamíchejte prášek do pečiva, sklenku mléka a dvě vejce. Vymíchané těsto nalijte na vymazaný plech a poklaďte ovocem. Navrch posypejte drobenkou, kterou jste si předtím odložili. Lehká letní buchta provoní vaši kuchyni během okamžiku. Když navíc použijete jednou sladší ovoce a jindy například sladkokyselý rybíz, bude buchta vždy chutnat trochu odlišně.
Jestli máte vlastní oblíbený recept na letní pečení, podělte se o něj s námi! Značka Hera vyhlašuje velkou letní soutěž! Posílejte nám své tipy na recepty spolu s jejich fotografiemi. Každý týden vybereme nejlepší recept, který získá praktického pomocníka do kuchyně od značky Eta a kuchařku Hera rodinné recepty! Zároveň tři nejlepší z každého týdne postupují do velkého finále, v němž zvolíme vítěze hlavní odměny, výkonného kuchyňského robota Eta Gratus Max!
Sladké léto vám přeje Hera