Nové knihy: Hubneme s rozumem v praxi | E15.cz

Nové knihy: Hubneme s rozumem v praxi

Redakce

Nové vydání úspěšné kuchařky z řady Hubneme s rozumem, která již byla zcela vyprodána.   

Kniha obsahuje konkrétní  tipy a recepty na snídaně, obědy a večeře se stejnou energetickou hodnotou (snídaně cca 1000 kJ, hlavní jídla cca 1500 kJ), které navíc mají výhodný poměr živin. V knize jsou i nápady na svačiny, nízkoenergetické mlsání a tipy, jak jíst mimo domov – nezbytné informace o energetické hodnotě a složení jídel v restauracích a jídelnách.

Oproti běžně předepsaným dietám zde čtenáři najdou mnoho variant konkrétních denních jídelníčků, které si sami  jednoduše vyberou a připraví podle své chuti. Jedině tak totiž může být hubnutí úspěšné – pokud si k jídlu zvolíte to, co máte rádi, a nebudete si nic zakazovat, vydržíte to.

Recepty jsou určeny těm, kteří chtějí bez pocitu hladu hubnout nebo si váhu udržet, je však jednoduché dotvořit jídlo pro celou rodinu. Nechybí ani sladkosti, moučníky a další zajímavé tipy na mlsání, neboť i ty si může hubnoucí osoba dopřát.

Autor: Ženy - E15
Kniha také seznamuje podrobně s glykemickým indexem potravin – jak ovlivňuje hubnutí, jaké potraviny vybírat, jak glykemický index snižovat. Obecně lze říci, že pokud budou dva lidé držet dietu o stejné energetické hodnotě, je pravděpodobné, že zhubne více ten, který bude jíst převážně potraviny s nižším glykemickým indexem.

Kuchařka navazuje na knihu Hubneme s rozumem, zdravě a natrvalo (Smart Press 2005) a je jejím praktickým doplňkem.

o autorkách


PhDr. Iva Málková se věnuje problematice snižování nadváhy od roku 1978. V roce 1991 založila společnost STOB (Stop obezitě). Její metoda hubnutí je založena na sledování příjmu (samostatně vytvořený nízkoenergetický jídelníček) a výdeje energie a psychologických aspektech (naučené nevhodné chování vztahující se k stravovacím a pohybovým návykům,  negativní myšlení). Metoda je prověřena účastníky kurzů STOB a vycházejí z ní knihy naší edice Hubneme s rozumem.

Jaroslava Štochlová pracuje  jako nutriční terapeut v IKEMu na Pracovišti preventivní kardiologie. Usiluje o  zlepšení stravovacích zvyklostí a změny životního stylu  jak v přímém kontaktu s pacienty, tak v publikační činnosti. Spolupracuje se STOBem.

Více informací a ukázky z knihy naleznete na stránce www.smartpress.cz.

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!