Nové knihy: Kuchařka pro zdraví
Když se řekne zánět, pravděpodobně si většina z nás představí zarudlé a horké místo plné hnisavého obsahu. Samozřejmě, že toto lokální postižení je jednou z jeho forem, nicméně je potřeba si uvědomit, že zánět je obranná reakce tkáně a orgánu na poškození. Kromě infektu mohou být příčinami také chemické či fyzikální vlivy. Klasickými příznaky pak jsou bolest, otok, zarudnutí, zteplání a v neposlední řadě případná porucha funkce, zvláště pokud se jedná o orgány.
Každý orgán má v systému fungování lidského organismu jako celku své nezastupitelné místo. Je-li oslaben a nefunguje správně, stává se tak rizikovým místem pro spuštění dalších onemocnění, která se tak stávají nástavbovým problémem po prodělaném zánětu, popřípadě probíhají paralelně s ním.
Jak vhodnou stravou předcházet civilizačním nemocem
Kuchařka pro zdraví
Barbara Rowe, Lisa Davis
brožovaná vazba
formát knihy: 191 mm x 235 mm
192 str. plnobarevných
Datum vydání: červen 2009
Nakladatel: Computer Press
Prodejní kód: KZ0094
ISBN: 978-80-251-2376-8
EAN: 9788025123768
Publikaci ja možno zakoupit zde.
Mohli bychom pokračovat celým výčtem vzájemných vztahů, na jejichž počátku stojí zánět, který oslabí orgán v jeho funkčnosti a struktuře, což je následně spouštěcím mechanismem pro jiné, mnohdy závažnější onemocnění. Platí to také opačně, některá onemocnění jsou rizikovými faktory pro vznik zánětu.
A to už jsou dva důvody proč se začíst do knihy, která leží před Vámi a chce Vám jednoduchou formou poradit jak minimalizovat rizika celé řady tzv. civilizačních onemocnění, která v současné době trápí lidstvo především ve vyspělých zemích, kde se rozmáhá nezdravý životní styl jako důsledek civilizace a života v poklusu.
Autor: Mgr. Dagmar Kovářů,
vedoucí oboru Nutriční asistent na Střední zdravotnické škole v Ostravě
Zdroj: Cpress
11. července 2009