Recept na neděli: Dezert snů

Čokoládové suflé
6 porcí - příprava: 45 minut
* 120 g kvalitní hořké čokolády
* 120 g másla + na vymazání formiček
* 3 vejce
* 100 g krupicového cukru
* 1 vanilkový cukr
* 60 g hladké mouky
* máslo a hladká mouka na vysypání formiček
Čokoládu nalámejte na menší kousky, máslo nakrájejte na plátky a rozpusťte ve vodní lázni.
V míse vyšlehejte vejce s oběma cukry do pěny. Zlehka vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a mouku.
Formičky na muffiny vymažte máslem a vysypte moukou. Rozlijte do nich řidší těsto.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C maximálně 15 minut. Suflé by mělo být na povrchu upečené, a když jej rozkrojíte, vyteče horká čokoláda.
Před podáváním můžete ozdobit ušlehanou smetanou a hoblinkami čokolády.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je paní Hana Kropáčová.