Recept na neděli: Jarní špenátová polévka s čerstvými květy

Jarní špenátová polévka s čerstvými květy
2 porce - příprava: 30 minut
* 2 lžíce oleje
* 1 cibule
* 2 brambory
* 1 kostky bujonu
* 150 g listového špenátu
* 200 ml sójového mléka
* 1–2 kardamomy
* 1 lžička kurkumy
* naklíčená řeřicha
* sůl
* čerstvé květy na ozdobu (primule, kerblík lesní, mladá bršlice kozí noha, plicník lékařský, kokoška pastuší tobolka apod.)
* krutony k podávání
Na oleji osmažte nasekanou cibuli, přidejte oloupané a nakrájené brambory i bujon, zalijte trochou vody a duste.
Až brambory změknou, přidejte opláchnuté listy špenátu a krátce povařte.
Přilijte sójové mléko, ochuťte nadrceným kardamomem a kurkumou.
Tyčovým mixérem rozmixujte a osolte.
Na talíři ozdobte čerstvými květy a řeřichou. Podávejte s krutony.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Jana Vlková.