Recept na víkend: Tatarák z lososa s čerstvým koprem

Tatarák z lososa s čerstvým koprem
4 porce - příprava: 25 minut + odležení
* 400 g filetů z lososa
* 1 menší bílá cibule nebo šalotka
* 4 snítky kopru
* šťáva z 1 limetky
* 1 lžíce dijonské hořčice
* sůl a čerstvě mletý pepř
* olivový olej
* 4 větší brambory typu B
* rostlinný olej na smažení
* čekankový puk na ozdobu
* výběr ze zelených salátů
Filety lososa zbavte kůže a nakrájejte na malé kousky.
Jemně nasekejte také cibuli a polovinu kopru.
Lososa smíchejte s limetkovou šťávou, dijonskou hořčicí, cibulí, koprem, pepřem a trochou olivového oleje.
Všech surovin dejte ze začátku spíše méně a podle chuti postupně přidávejte.
Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. Pak je osmažte dozlatova na oleji a osolte.
Tatarák podávejte ozdobený lístkem čekanky a koprem s bramborovými chipsy a salátem.
Recept vyšel v časopise F.O.O.D.