Recept na víkend: Vůně orientu

Jednoduchý, a přesto chuťově výrazný je recept kuchaře Martina Polačka, inspirovaný indickou kuchyní.
Krůtí tandoori
4 porce - příprava: 30 minut
* 600 g krůtích prsou
* 2 lžíce koření tandoori masala
* 400 g bílého jogurtu
* 1 limetka
* 1 svazku čerstvého koriandru
* sůl a pepř
Krůtí maso omyjte a nakrájejte na širší nudličky. V míse smíchejte jogurt, koření tandoori, šťávu a kůru z limetky a polovinu nasekaného koriandru. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Přidejte maso a dobře promíchejte, poté vložte do alobalu a pečlivě zabalte. Pečte v troubě při 180 °C asi 20 minut. Potom přendejte na talíře a ozdobte natrhaným koriandrem.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 11/2013.