Tip na dezert: Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami
8 porcí - příprava: 50 minut
* 1 tyčinka agar-agar
* 200 g pšeničných sušenek Molenaartje
* 80 g rostlinného margarínu
* 900 g tofu natural
* 500 ml sójové smetany Provamel
* 9 lžic agávového sirupu
* 250 g jahod
Tyčinku agar-agar namočte do 1 litru vody na 30 minut.
Připravte si korpus: sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným margarínem. Hmotu rozprostřete na dno formy a upěchujte.
Tofu nakrájejte na kousky, zalijte sójovou smetanou, přidejte 6 lžic sirupu a rozmixujte dohladka. Náplň nalijte na korpus a pečte 30 minut na 160 °C.
Uvařte si agar-agar tak, že přivedete k varu tyčinku namočenou ve vodě a vaříte ji na mírném plameni, dokud se nerozpustí. Oslaďte 3 lžícemi sirupu, obarvěte šťávou z jahod (nebo červené řepy). Nechte trochu zchladnout.
Upečený cheesecake nechte vychladnout. Nakonec jej ozdobte jahodami a zalijte agar-agarem. Nechte přes noc vychladit v ledničce.
Náš TIP: Můžete použít jakékoli sezonní ovoce. Dezert můžete připravit i do zapékacích misek jako jednotlivé porce.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D.