Tip na neděli: Jahodovo-rebarborový koláč | E15.cz

Inspirativní rozhovory

Inspirativní rozhovory Vstoupit do speciálu

Tip na neděli: Jahodovo-rebarborový koláč

Tip na neděli: Jahodovo-rebarborový koláč

Jana Vašáková

Rebarbora neboli reveň si v kuchyni výborně rozumí s jahodami. Zkuste tuto kombinaci třeba v lahodném koláči.

Jahodovo-rebarborový koláč

6 porcí - příprava: 70 minut + chlazení

TĚSTO:
* 750 g hladké mouky
* 1 lžička soli
* 1 lžíce krupicového cukru
* 230 g másla

NÁPLŇ:
* 500 g rebarbory
* 500 g jahod
* 2 lžíce bramborového škrobu
* 2 lžíce šťávy z pomeranče
* čerstvá pomerančová kůra
* 100 g krupicového cukru

NA DOKONČENÍ:
* 2 žloutky
* 2 lžíce smetany ke šlehání

V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a máslo tak, aby vznikly hrudky. Přidejte 80 ml studené vody a míchejte, až se těsto spojí. Nemělo by se lepit. Rozdělte ho na 2 díly, zabalte do fólie a dejte alespoň na 1 hodinu do ledničky.

Smíchejte nakrájenou rebarboru a jahody s bramborovým škrobem, šťávou a kůrou z pomeranče a cukrem. Odpočinutá těsta vyválejte, jeden díl vložte do vymazané formy, z druhého vykrojte hvězdičky.

Těsto ve formě naplňte směsí a ozdobte hvězdičkami. Vrchní těsto potřete vyšlehanými žloutky se smetanou. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova 45 až 50 minut.

Recept vyšel v časopise F.O.O.D.

Autor: Jana Vašáková
 

Články odjinud

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!