Tip na neděli: Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarbora je oblíbená pro svoji nakyslou chuť, která je při sladkém pečení nenahraditelná. Upečte si o víkendu klasický drobenkový koláč podle našeho receptu.
Rebarborový koláč s drobenkou
6 porcí - příprava: 40 minut
NÁPLŇ:
* 750 g rebarbory
* 1 lžíce bramborového škrobu
* 1 lžička skořice
* 4 lžíce krupicového cukru
DROBENKA:
* 200 g ovesných vloček
* 200 g hladké mouky
* 60 g třtinového cukru
* 150 g másla + na vymazání
Troubu předehřejte na 225 °C. Rebarboru oloupejte, nakrájejte na špalíčky 1 až 2 cm dlouhé. Smíchejte s bramborovým škrobem, skořicí a cukrem.
Pak vsypte do máslem vymazané formy na koláč, zasypte drobenkou smíchanou z vloček, mouky, cukru a másla a pečte v troubě dozlatova, asi 20 minut.
Koláč můžete servírovat s vanilkovou zmrzlinou.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D.