Tip na neděli: Rebarborový koláč s drobenkou | E15.cz

Tip na neděli: Rebarborový koláč s drobenkou

Tip na neděli: Rebarborový koláč s drobenkou

Jana Vašáková

Rebarbora je oblíbená pro svoji nakyslou chuť, která je při sladkém pečení nenahraditelná. Upečte si o víkendu klasický drobenkový koláč podle našeho receptu.

Rebarborový koláč s drobenkou

6 porcí - příprava: 40 minut

NÁPLŇ:
* 750 g rebarbory
* 1 lžíce bramborového škrobu
* 1 lžička skořice
* 4 lžíce krupicového cukru

DROBENKA:
* 200 g ovesných vloček
* 200 g hladké mouky
* 60 g třtinového cukru
* 150 g másla + na vymazání

Troubu předehřejte na 225 °C. Rebarboru oloupejte, nakrájejte na špalíčky 1 až 2 cm dlouhé. Smíchejte s bramborovým škrobem, skořicí a cukrem.

Pak vsypte do máslem vymazané formy na koláč, zasypte drobenkou smíchanou z vloček, mouky, cukru a másla a pečte v troubě dozlatova, asi 20 minut.

Koláč můžete servírovat s vanilkovou zmrzlinou.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Autor: Jana Vašáková
 

Články odjinud

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!