Tip na neděli: Tvaroh v hlavní roli

Voňavý tvaroháč
dortová forma o Ø 24 cm - příprava: 55 minut
* 400 g hladké mouky
* 120 g moučkového cukru
* 1/2 prášku do pečiva
* 1 vejce
* 250 g másla + na vymazání
* 2 lžíce kakaa holandského typu
* hrubá mouka na vysypání
NÁPLŇ:
* 3 vejce
* 2 lžíce krupicového cukru
* 500 g tvarohu ve vaničce
* 2–3 lžíce tuzemáku
* 1 sáček vanilkového cukru
Ze surovin (kromě kakaa) vypracujte těsto podobné lineckému (do dvou třetin vmíchejte kakao) a obě těsta nechte 10 minut odpočinout v chladu. Formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Kakaovým těstem vyložte dno a stěny formy.
Připravte si náplň. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, z ostatních surovin vyšlehejte hladký tvarohový krém a sníh do něj opatrně zapracujte. Náplň nalijte do formy a navrch nahrubo nastrouhejte zbylou třetinu těsta. Pečte při 160 °C asi 40 až 50 minut.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Kateřina Sobotová.