Valentýnské pokušení ke kávě i čaji

Čokoládová kolečka
2 plechy - příprava: 60 minut
* 250 g másla
* 140 g moučkového cukru
* 1 vejce
* 50 g hořké čokolády
* 250 g hladké mouky
* 50 g mletých mandlí
* 100 g hořké čokolády na polevu
* cukrové posýpky
* kyselejší marmeláda na slepování
Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem a zašlehejte vajíčko (rovněž o pokojové teplotě) a rozpuštěnou čokoládu. Postupně přidejte mouku prosetou s mletými mandlemi.
Těsto nandejte do cukrářského sáčku s hubičkou ve tvaru hvězdičky a na plech vyložený pečicím papírem tvořte věnečky. Ty pečte asi 8 až 10 minut dorůžova. Nechte vychladnout.
Polovinu koleček namáčejte v rozpuštěné čokoládě, posypte cukrovými posýpkami a nechte v chladu ztuhnout. Mezitím druhou polovinu koleček namažte marmeládou. Nakonec namazaná a máčená kolečka poslepujte.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D.