Velikonoční tradice letos jinak! | E15.cz

Inspirativní rozhovory

Inspirativní rozhovory Vstoupit do speciálu

Velikonoční tradice letos jinak!

Inzerce

Velikonoční nádivka je bezpochyby jedním ze symbolů Velikonoc stejně jako malovaná vajíčka, nebo beránek. Zapomeňte letos alespoň na část tradic a vyzkoušejte úžasné Slané velikonoční cupcakes, spojují totiž jak tradici, tak netradiční pohoštění pro rodinu nebo koledníky.

SLANÉ VELIKONOČNÍ CUPCAKY

TĚSTO

4 vejce
250 g anglické slaniny nebo uzeného masa
50 g Hery máslová příchuť
4 rohlíky
150 ml mléka
3 lžíce hrubé mouky
2 hrnky zelených bylinek, kopřiv, jarních cibulek a čerstvého špenátu
Sůl a pepř

KRÉM

500 g čerstvého krémového sýru
100 g Hery máslová příchuť
Nasekané zelené bylinky

NA OZDOBU

Natvrdo uvařená křepelčí vajíčka
Zelené bylinky
Kousky dokřupava vypražené slaniny

POSTUP

Ideální je použít rohlíky jeden až dva dny staré. Nakrájejte je na malé kostky. Ty dejte do misky a zalijte mlékem. Osolte, opepřete a nechejte asi 15 minut nasáknout.

Slané velikonoční cupcakySlané velikonoční cupcakyAutor:

Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte do mísy k rohlíkovým kostičkám a zamíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do rohlíkové směsi v míse vmíchejte na kostičky pokrájené maso, hrubou mouku a nasekané bylinky. Přimíchejte rozpuštěnou Heru máslovou.

Slané velikonoční cupcakySlané velikonoční cupcakyAutor:

Velice opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Ještě můžete lehce osolit a opepřit.

Slané velikonoční cupcakySlané velikonoční cupcakyAutor:

Těsto dejte do papírových formiček na mufiny. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, půl hodiny.

Slané velikonoční cupcakySlané velikonoční cupcakyAutor:

Nechejte úplně vychladnout.

Sýr vyšlehejte se změklou Herou máslovou a dejte do zdobícího sáčku se špičkou. Ozdobte na vychladlé cupcaky. Nahoru ještě polovinu křepelčího vajíčka uvařeného natvrdo, kousek bylinek, které jsou i v těstě a kostičku dokřupava opražené slaniny.

Tip: Základem nadýchané nádivky je dobře vyšlehaný sníh z bílků. Ten se do směsi opatrně vmíchává až nakonec. Kvalitní sníh se pozná tak, že je v něm velké množství malých bublinek.

Spoustu další inspirace najdete na www.pecenijeradost.cz!

Autor: Inzerce
 

Články odjinud

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!