Velikonoční tradice letos jinak!
SLANÉ VELIKONOČNÍ CUPCAKY
TĚSTO
4 vejce
250 g anglické slaniny nebo uzeného masa
50 g Hery máslová příchuť
4 rohlíky
150 ml mléka
3 lžíce hrubé mouky
2 hrnky zelených bylinek, kopřiv, jarních cibulek a čerstvého špenátu
Sůl a pepř
KRÉM
500 g čerstvého krémového sýru
100 g Hery máslová příchuť
Nasekané zelené bylinky
NA OZDOBU
Natvrdo uvařená křepelčí vajíčka
Zelené bylinky
Kousky dokřupava vypražené slaniny
POSTUP
Ideální je použít rohlíky jeden až dva dny staré. Nakrájejte je na malé kostky. Ty dejte do misky a zalijte mlékem. Osolte, opepřete a nechejte asi 15 minut nasáknout.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte do mísy k rohlíkovým kostičkám a zamíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do rohlíkové směsi v míse vmíchejte na kostičky pokrájené maso, hrubou mouku a nasekané bylinky. Přimíchejte rozpuštěnou Heru máslovou.
Velice opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Ještě můžete lehce osolit a opepřit.
Těsto dejte do papírových formiček na mufiny. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, půl hodiny.
Nechejte úplně vychladnout.
Sýr vyšlehejte se změklou Herou máslovou a dejte do zdobícího sáčku se špičkou. Ozdobte na vychladlé cupcaky. Nahoru ještě polovinu křepelčího vajíčka uvařeného natvrdo, kousek bylinek, které jsou i v těstě a kostičku dokřupava opražené slaniny.
Tip: Základem nadýchané nádivky je dobře vyšlehaný sníh z bílků. Ten se do směsi opatrně vmíchává až nakonec. Kvalitní sníh se pozná tak, že je v něm velké množství malých bublinek.
Spoustu další inspirace najdete na www.pecenijeradost.cz!