Výherci Kuchařky NESCAFÉ | e15.cz

Výherci Kuchařky NESCAFÉ

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Značka NESCAFÉ připravila ve spolupráci s Jorgem Zorro originální kuchařku s názvem „Káva, putování za tajemstvím kávových specialit“. Tato kuchařka obsahuje 70 zajímavých receptů, pocházejících ze zemí, kde se pěstuje káva.

Ingrediencí použitou v každém receptu je rozpustná káva NESCAFÉ.

Pro naše obchodní partnery a zákazníky  jsme připravili limitovanou edici kuchařky se 70 originálními recepty. Kniha však není pouze obyčejnou kuchařkou, ale zároveň i cestovatelskou reportáží plnou autentických zážitků a fotografií z oblastí, kde se pěstuje káva. Čtenáři se přitom dozví i zajímavé informace o objevení a pěstování kávy jako takové.

Vše je vsazeno do historického rámce, a tak má čtenář možnost spojit si významné milníky z historie kávy s historickými událostmi v Evropě
,“ vysvětluje Hana Chybová, marketingová manažerka značky NESCAFÉ. „V kuchařce se tak dozvíte, nejen jaké lahodné pokrmy si můžete z kávy NESCAFÉ připravit, ale dočtete se i mnoho zajímavého o původu kávy, o jejím pěstování, ale především o lidech, pro něž je káva zdrojem obživy.“

Autor: Ženy - E15


Recepty pocházejí z oblastí, kde se káva pěstuje, tedy z kontinentů Jižní Ameriky, Afriky a Asie. Celkem jde o 18 následujících států: Mexiko, Honduras, Nikaragua, Kostarika, Panama, Kuba, Jamajka, USA, Venezuela, Kolumbie, Ekvádor, Peru, Brazílii, Etiopie, Jemen, Indonésie, Vietnam a Srí Lanka. Recepty z různých zemí posbíral cestovatel a dobrodruh Juraj Liška zvaný „Jorge Zorro“. 

Jako účastník několika expedic do Latinské Ameriky a do dalších koutů světa jsem se setkal se zajímavými lidmi, pro něž káva představuje jediný způsob obživy, a velmi mne zaujal jejich životní styl. Rozhodl jsem se proto podělit se se svými zkušenostmi i s českými čtenáři a připravil jsem kuchařku plnou nejen originálních receptů z kávových oblastí, ale i cestovatelských zážitků, abych co nejvěrněji přiblížil život v kávových oblastech,“ říká Juraj Liška.

Ingrediencí použitou ve všech receptech v kuchařce je rozpustná káva NESCAFÉ. Vzhledem k tomu, že NESCAFÉ nabízí několik druhů rozpustné kávy, které se liší chutí, silou a aroma, je k receptům přiřazen vždy takový druh, který odpovídá druhu pěstované kávy v dané oblasti, např. u receptů z Asie převládají druhy s vyšším obsahem zrn robusty (NESCAFÉ Italiano apod.), speciality z Jižní Ameriky naopak obsahují kávu s vyšším podílem zrn arabiky (NESCAFÉ Espresso, NESCAFÉ Gold).

Autor: Ženy - E15
  
Autor: Ženy - E15
http://www.zeny.cz/magazin/klasicke-recepty/recepty-svetove-kuchyne--etiopske-rezy.aspx
Grepová miska Patulai a
- recepty z originální kávové kuchařky Káva, putování za tajemstvím kávových specialit


Původní recepty obvykle obsahují také mnohem více kávy, neboť lidé z kávových oblastí jsou na ni více zvyklí. Při přípravě jednotlivých jídel zde v Čechách jsem ovšem zjistil, že v některých případech může káva pro nás Středoevropany zcela neobvykle změnit chuť původních surovin, a proto jsem množství kávy v receptech upravil,“ doplňuje Juraj Liška.

V kuchařce je zastoupeno více slaných jídel, což může být pro mnohé kulináře novinka, neboť káva je většinou spojována se sladkými jídly. Recepty jsou rozděleny podle náročnosti a doby trvání přípravy jídel do tří kategorií – příprava 30 minut, 1 hodinu a 1,5 hodiny.

U každého receptu je rovněž označeno, jak je pokrm energeticky vydatný – vše symbolizují tři závaží – nejvíce kalorické jídlo = tři závaží, méně kalorické = dvě závaží a nejméně kalorický pokrm označuje jedno závaží.

Limitovaná edice kuchařky „Káva, putování za tajemstvím kávových specialit“ je od prosince 2008 k dostání na stránkách www.nescafe.cz ====Soutěžní otázka:====
Kdo je autorem kuchařky „
Káva, putování za tajemstvím kávových specialit“?


Správná odpověď:
**Juraj Liška zvaný „Jorge Zorro“. 

Výherci:

Václava Vopěnková, Karlštějn
Slavomír Kostka, Třinec
Jaroslav Stejskal, Liberec
Magda Nováčková, Ostrava
Jaroslava Javornická, Praha

Výherci obdrží své výhry v nejbližší době na adresy, které udali v soutěžním e-mailu. Gratulujeme!




 

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video