Vyrobte si nové květináče

Zdroj: Ženy - E15

Chcete si něčím oživit byt, zpříjemnit pokoj, nebo byste prostě jen rádi něco nového do domácnosti, ale nechce se vám utrácet peníze?

Snad nejvíce zpříjemní a zútulní byt zelené rostliny. Ty ale vypadají o moc lépe, pokud jsou zasazeny v pěkném barevném květináči. To už je pak hezký bytový doplněk….ovšem obyčejný hliněný květináč je mnohem levnější a vy nechcete utrácet peníze. To ale nemusíte, pokud jste alespoň trochu zruční, můžete si jej vyrobit ze starého květináče sami.

Jak na to?
Vezměte starý hliněný květináč, pořádně ho umyjte kartáčem, teplou vodou a trochou čistícího prostředku, aby se odstranila špína a mastnota a nátěr dobře přilnul. Otřete jej a nechte uschnout.

Pak květináč natřete barvou pro základní nátěr (s druhy barev vám jistě rádi poradí prodavači v obchodě) a počkejte do úplného zaschnutí. Natřít můžete samozřejmě i vnitřek květináče, to je ale v podstatě zbytečné, protože tam stejně bude hlína, můžete ale natřít pouze vnitřní okraj.

Teď přicházejí na řadu akrylové barvy. A tady záleží už jen na vaší fantazii, jakou použijete při barvení květináče. Můžete zvolit několik odstínů, které mezi sebou budete kombinovat. Akrylové barvy schnou o něco déle, proto počkejte raději den, než do vašeho květináče zasadíte květinu.

Takovéto květináče rozveselí váš byt, zvláště pokud použijete jasné barvy a budou tvořit módní doplněk vašeho bytu.