Recepty: Skvělé lehké dezerty (nejen) na léto
Jahody se sněhovou čepičkou
Ingredience na 1 porci:
2 bílky
1 lžička vanilkového cukru v bio kvalitě
1 lžička strouhaného kokosu
100 g jahod
Postup:
Vyšleháme bílky s vanilkovým cukrem a strouhaným kokosem. Do
zapékací mističky naskládáme omyté a rozpůlené jahody, navrch
ozdobíme bílkovým sněhem, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a zapékáme dozlatova.
Tip: Takto zapéct můžete i maliny, borůvky a ostružiny.
Ruličky s tvarohem a hruškou
Ingredience pro 4 osoby:
Na palačinky:
4 vejce kůra z citronu 500 ml polotučného mléka 6 lžic hladké špaldové mouky řepkový olej na pánev
Na náplň:
250 g polotučného měkkého tvarohu
1 sáček vanilkového cukru v bio kvalitě
2 středně velké hrušky
Postup:
Vyšleháme vejce s kůrou z citronu, přilijeme mléko
a postupně vmícháme mouku. Těsto necháme jednu hodinu
uležet v ledničce. Poté potřeme rozehřátou pánev troškou
oleje a smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova.
Hotové je plníme tvarohem utřeným s vanilkovým cukrem
a nastrouhanou hruškou.
Tip: Můžete pokapat javorovým sirupem.
Cottage s rebarborou a skořicovým cukrem
Ingredience na 1 porci:
100 g rebarbory
1 lžička skořicového cukru
vanilkový lusk
150 g sýru cottage
Postup:
Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, povaříme ji společně s vanilkovým luskem, asi 5–7 minut. Do misky přendáme cottage, posypeme jej skořicovým cukrem a ozdobíme rebarborou a vanilkovým luskem.
Tip: Vyzkoušejte i s rýžovou kaší.
Barevné Ovocné špízy
Ingredience na 1 porci:
50 g jahod
1 kiwi
1 pitaya
½ banánu
Postup:
Jahody omyjeme a rozpůlíme, kiwi a pitayu oloupeme a nakrájíme na větší kousky, banán na kolečka. Postupně napichujeme ovocné kousky na špízy a servírujeme na talíř.
Tip: Pitayu nahradíte i liči či melounem.