Bedly na několik způsobů
Plněné bedly
Rozemleté vepřové maso smícháme s trochou
mléka, osolíme a směsí plníme klobouky bedel, napěchujeme je do sádlem
vymazaného pekáče a zvolna v troubě zapečeme. Podáváme bramborem.
Bedly na česneku
Bedly nakrájíme na větší plátky, potřeme
česnekem se solí a na másle nebo na oleji osmažíme. Podáváme se salátem z rajčat
a okurek, do něhož přidáme česnek.
Obalované bedly
Klobouky očistíme a namočíme na půl
hodiny do mléka. Potom je osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a
nakonec ve strouhance. Smažíme je na rozpáleném oleji. Takto připravené bedly
podáváme s tatarskou omáčkou a opečenými bramborami.
Bedly na slanině
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, na
pánvi rozškvaříme, na ni po dně rozložíme rozpůlené kloboučky bedel, bez mezer,
aby se slanina nepřepalovala, osolíme, opepříme a prudce opečeme. Podáváme
posypané jemně sekanou petrželkou se slaným pečivem nebo chlebem.
Dobrou chuť!