Bedly na několik způsobů | E15.cz

Bedly na několik způsobů

Redakce

Připravme se na hlavní houbařskou sezónu a zásobme se velmi chutnými recepty, podle kterých připravíme výborné jídlo pro celou rodinu.

Plněné bedly
Rozemleté vepřové maso smícháme s trochou

mléka, osolíme a směsí plníme klobouky bedel, napěchujeme je do sádlem

vymazaného pekáče a zvolna v troubě zapečeme. Podáváme bramborem.

Bedly na česneku
Bedly nakrájíme na větší plátky, potřeme

česnekem se solí a na másle nebo na oleji osmažíme. Podáváme se salátem z rajčat

a okurek, do něhož přidáme česnek.

Obalované bedly
Klobouky očistíme a namočíme na půl

hodiny do mléka. Potom je osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a

nakonec ve strouhance. Smažíme je na rozpáleném oleji. Takto připravené bedly

podáváme s tatarskou omáčkou a opečenými bramborami.

Bedly na slanině
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, na

pánvi rozškvaříme, na ni po dně rozložíme rozpůlené kloboučky bedel, bez mezer,

aby se slanina nepřepalovala, osolíme, opepříme a prudce opečeme. Podáváme

posypané jemně sekanou petrželkou se slaným pečivem nebo chlebem.


Dobrou chuť!


Autor: Redakce
 

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!