Bio recept: Cuketová polévka se sójovou smetanou

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Ingredience:
600 g cukety
600 ml zeleninového vývaru
1 brambora
půl cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
70 ml sójové smetany (bez příchuti)
oregano
bazalka
sůl
pepř
Postup přípravy:
Cukety překrájejte podélně a pak nakrájejte na plátky. Oloupanou bramboru pokrájejte na kostičky, cibuli a česnek posekejte najemno. Na olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli a pak česnek, přidejte plátky cuket, brambor a chvíli společně poduste. Vlijte zeleninový vývar, bylinky a vařte doměkka. Pak polévku rozmixujte, dochuťte smetanou, osolte a opepřete.
Dobrou chuť!