Bio recept: Hlívový salát s tofu

Hlíva ústřičná nejen výborně chutná ale má i široké využití v kulinářském umění. Pokud máte rádi saláty, vyzkoušejte třeba náš dnešní recept, tentokrát v bio kvalitě.
Ingredience:
800 g hlivy ústřičné
1 hlávkový salát
400 g tofu,
3 lžíce olivového oleje
2 cibule,
1 červená kapie,
3 stroužky česneku
1 feferonka,
sůl
papř
Jablečný ocet nebo balsamico
Příprava:
Hlívu omyjeme a rozkrájíme na nudličky. Nakrájíme cibuli na kroužky, které osmažíme do sklovita na oleji, přidáme hlívu, sůl, rozetřený česnek a trochu pepře podle chuti. Podlejeme vodou a dusíme do měkka, následně odstavíme a necháme vychladnout.
Mezitím si pokrájíme na menší kousky toffu, přidáme hlávkový salát, nakrájenou kapii, nakrájenou feferonku (podle chuti, můžeme vynechat) a vše smícháme s vychladlou hlívou. Dochuttíme jablečným octem nebo balsamicem, solí, popř. pepřem.
Podáváme s celozrnným pečivem.
12. července 2009