Bio recept: Jáhly po mexickém způsobu

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Ingredience:
100 g jáhel
150 g rajčat
2 stroužky česneku
půl cibule
10 g mandlí
zázvor
mořská sůl
chili koření
olivový olej
Návod k přípravě:
Jáhly vaříme ve vodě doměkka. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek na plátky a vše zpěníme na olivovém oleji. Rajčata spaříme, oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k jáhlům. Vmícháme nadrobno pokrájené mandle, osolíme, ochutíme chilli kořením a špetkou zázvoru.
Dobrou chuť!