Bio recept: Ředkvičková pomazánka

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Ingredience:
1 vanička nízkotučného tvarohu
2 svazky ředkviček
1 svazek jarní cibulky
čerstvý strouhaný křen (nemusí být)
sůl
Návod k přípravě:
Ředkvičky umyjeme, odřízneme konce a postrouháme na struhadle. Můžeme je i jemně nakrájet, ale je to pracnější. Svazek jarních cibulek pečlivě umyjeme a pokrájíme i s natí nadrobno. Vše smícháme dohromady s tvarohem a solí. Tak může pomazánka skončit, ale mnohem pikantnější je, pokud do ní vmícháte také postrouhaný kousek čerstvého křenu.
Podáváme s celozrnným pečivem.
Dobrou chuť!