Bio recept: Šišky z tofu

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Ingredience:
200 g neochuceného tofu
80 g celozrnné strouhanky
2 vejce
lžíce ovesných vloček
lžíce sezamových semínek
2 stroužky česneku
menší cibule
sůl
pepř
olivový olej
petrželka
Postup přípravy: Tofu osušte a rozmačkejte vidličkou. Cibuli posekejte najemno, nechte zesklovatět na oleji a pak přidejte utřený česnek a ještě chvilku poduste. K tofu přidejte cibuli s česnekem, strouhanku, vejce, sůl, pepř, posekanou petrželku a ovesné vločky se sezamovým semínkem, které jste předtím opekli nasucho na pánvi. Z hmoty tvořte šišky, které opečte na pánvi na olivovém oleji.
Dobrou chuť!