Bio recept: Špenátové rizoto | E15.cz

Bio recept: Špenátové rizoto

Bio recept: Špenátové rizoto
ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Kdo si dopřává špenát, ten obohatí své tělo o vitamin C, B a A, biotin, niacin, draslík, železo, hořčík a vlákninu.

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).

 Ingredience:
300 g špenátu
150 g rýže
1 dl zeleninového vývaru (wurzl rozmíchaný ve vodě)
3 lžíce olivového oleje
3-4 stroužky česneku
100 g strouhaného sýra
sůl
petrželka

Postup přípravy:
Utřený česnek krátce orestujte na oleji, přidejte špenát a petrželku posekanou na jemno, rýži a zalijte vývarem. Osolte a duste, dokud rýže nezměkne. Pak vmíchejte 2/3 sýra, promíchejte a na talíři ještě posypte zbytkem sýra.


Dobrou chuť!

Autor: Redakce
 

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!