Bio recept: Zeleninové rizoto

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Ingredience:
2 hrnky celozrnné rýže
1 cibule
1 paprika
4 stroužky česneku
200 g strouhaného sýra
sójová omáčka
sůl
pepř
1 vejce
olivový olej
Návod k přípravě:
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, papriku a utřený česnek.
Přidáme rýži, ochutíme sójovou omáčkou a vmícháme vejce.
Povaříme a nakonec posypeme strouhaným sýrem.
Dobrou chuť!