Bio recepty: Bramborové tyčinky

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Ingredience:
150 g vařených brambor
150 g tvarohu
50 g rostlinného tuku
150 mletých vloček
1 jablko
mletá paprika
sůl
Postup:
Vařené brambory a oloupané jablko bez jádřince nastrouháme najemno, přidáme tvaroh, tuk a mouku a vypracujeme těsto, které rozválíme na pečícím papíru. Rádýlkem vykrojíme tyčinky, potřeme je vodou, posypeme solí a paprikou. Upečeme dozlatova.
Dobrou chuť!