Bio recepty: Celerové placičky

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Ingredience:
2 hrnky špaldových vloček
půlka celeru
hrnek vody
1 vejce
pepř
sůl
olivový olej
strouhaný sýr
Návod k přípravě:
Špaldové (nebo ovesné či žitné) vločky promícháme s vodou, solí a pepřem a necháme asi hodinu nasáknout.
Pak přidáme nastrouhaný celer, vejce, petrželku a z těsta tvoříme placičky.
Potřeme je olejem a upečeme v troubě (obracíme je). Před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem a necháme ho rozpustit.
Dobrou chuť!