Bio recepty: Cizrnový salát se zakysanou smetanou

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Cizrnový salát se zakysanou smetanou
Ingredience:
300 g cizrny
150 g salátové okurky
1 paprika
1 cibule
1 zakysaná smetana
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Návod k přípravě: Zeleninu nakrájíme na menší kousky, cibuli na kostičky. Smetanu smícháme s česnekem, solí a pepřem. Uvařenou a okapanou cizrnu přidáme k nakrájené zelenině, promícháme a zalijeme připraveným dresingem. Dáme vychladit do lednice a na talíři pak dozdobíme pažitkou.
Dobrou chuť!