Bio recepty: Čokoládové bonbóny (kokosové, rozinkové, ovocné)
Základní čokoládové
med
lískové oříšky
kakao
Lískové oříšky roztlučte v hmoždíři nebo pomelte v mlýnku, přidejte podle chuti med a kakao (čím více kakaa, tím víc bude směs do hořka). Pak přichází na řadu trochu „patlání“…čili vše promíchat a ze směsi vytvořit kuličky, které dáte ztuhnout. Čím víc budou oříšky rozemlety najemno, tím víc pustí oleje a bonbóny budou lépe držet - kuličky tvořte nejlépe tak, že je vyválíte mezi dlaněmi. Směs ovšem můžete pouze rozmíchat v misce a místo nějakého tvarování prostě jen lžičkou nabírat a pochutnávat si. Budete překvapeni, jak jednoduše a za použití zdravých ingrediencí si můžete vytvořit tuto oříškovou čokoládu - od těch obchodních k nerozeznání.
Kokosové
Jednoduchou obměnou můžete dát vašim bonbónům jinou příchuť. Postup je stejný, pouze do směsi přimícháte strouhaný kokos, nebo kuličky v kokose obalíte. Výsledkem bude zdravá varianta, která se chutí vyrovná kokosové tyčince Bounty.
Studentská pečeť
Kdo má rád chuť čokolády Studentská pečeť, ten do směsi přimíchá ještě drcené mandle a rozinky.
Ovocné
Do základní směsi přidejte trochu ovoce, které rozmačkáte vidličkou - banán, maliny, meruňky atd…tentokrát se vám sice nepodaří vytvarovat kuličky, protože směs nebude dost hustá, ale to nevadí, použijte misku a lžičku - chuť je výborná.
Dobrou chuť!