Bio recepty: Cuketové zelí | e15.cz

Bio recepty: Cuketové zelí

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
uvařte si jednoduché cuketové zelí, k tomu bio knedlík nebo obyčejné vařené brambory a skvělý oběd je na světě.

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Cuketové zelí
Ingredience:


cuketa, cibule, kmín, uzený tempeh, sůl, celozrnná mouka, bílý jogurt, olivový olej, sušený bio bujón wurzl

Příprava:


Cuketu nastrouháme na struhadle nahrubo, posolíme a necháme chvíli pustit vodu, aby se v ní pak cuketa mohla vařit. Cibuli posekáme najemno, zpěníme na olivovém oleji a přidáme uzený tempeh nakrájený na kostičky. Pak vmícháme do cukety bujón, kmín a vaříme doměkka -cuketa pustí dostatek vody, takže nemusíme podlívat vodou. Když je cuketa měkká, zahustíme bílým jogurtem, ve kterém jsme rozmíchali mouku a ještě chvíli povaříme.

Dobrou chuť!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video