Bio recepty: Domácí jablečný čaj | e15.cz

Bio recepty: Domácí jablečný čaj

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Pojďte se krásně zahřát a pochutnat si na domácím jablečném čaji vlastní výroby.

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Jablečný čaj s medem, skořicí a citronem
Ingredience:


jablko
med
skořice
citron

Příprava: Jablko oloupejte a slupky dejte do hrnku. Zbytek jablka pokrájejte na kousky, přidejte ke slupkám a zalijte horkou vodou. Nechte luhovat alespoň pět minut. Pak ochuťte medem, citronem a posypte skořicí. Můžete si popíjet chutný čaj a pak ještě vyjíst teplé jablíčko.

Dobrou chuť!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video