Bio recepty: Dýně hokaido s omáčkou

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Ingredience:
8 plátků dýně hokaido
4 cibule
1 bobkový list
kmín
sójové mléko
umeocet
kuzu (maizena)
sůl
Postup:
Posekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kmín, bobkový list, dýni, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Dýni vytáhneme, do omáčky přilijeme sójové mléko a zahustíme kuzu nebo mazeinou rozmíchanou v trošce vody. Provaříme a ochutíme umeoctem. Na talíř dáme dýni a přelijeme omáčkou. Podáváme s těstovinami.
Dobrou chuť!