Bio recepty: Falešné šunkofleky | e15.cz

Bio recepty: Falešné šunkofleky

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Jídlo je za chvíli hotové a pak už si můžete jen pochutnávat na dalším z naších zdravých bio receptů.

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.   Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Falešné šunkofleky
Ingredience:

balíček těstovin
uzený tempeh
vejce
mléko
sýr
pórek
sušený bio bujón wurzl
olivový olej

Příprava: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Tempeh a pórek pokrájíme a promícháme s uvařenými těstovinami. Vejce rozmícháme s mlékem, osolíme, ochutíme sušeným bujónem, petrželkou a pažitkou. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem, vložíme směs a vše přelijeme mlékem s vejcem. Povrch posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě, dokud sýr nezezlátne.


Dobrou chuť!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video