Bio recepty: Fazolová polévka s bílým jogurtem
Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.
Fazolová polévka s bílým jogurtem
Ingredience:
balíček bio fazolí červená ledvina
1 bílý jogurt
cibule
česnek
sušené bio bujón (wurzl)
sůl
nať z jarních cibulek
Příprava:
Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme v osolené vodě doměkka. Polovinu fazolí dáme stranou a druhou polovinu rozmixujeme spolu s bílým jogurtem, sušeným bio bujónem rozmíchaným ve vodě, utřeným česnekem a najemno pokrájenou cibuli. Přidáme lžičku olivového oleje (není nutné) a pokud je polévka příliš hustá, můžeme přidat ještě trochu vody. Do polévky vrátíme fazole, které jsme nechali vcelku, dáme na talíř a ještě posypeme najemno pokrájenou natí z jarních cibulek.
Dobrou chuť!