Bio recepty: Polévka adzuki (fazole)

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Ingredience:
100 g adzuki
50 g celozrnných těstovin
50 g pórku
1 dl zeleninového vývaru (wurzl)
sójová omáčka
jablečný ocet
Postup:
Fazole namočíme přes noc a pak je uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme vodu, přidáme vývar a rozmixujeme. Přidáme zvlášť uvařené těstoviny, pokrájenou zelenou část pórku, sójovou omáčku a lžičku jablečného octa.
Dobrou chuť!