Bio recepty: Segedinský guláš ze seitanu | E15.cz

Bio recepty: Segedinský guláš ze seitanu

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Můžete zdravě jíst a přitom se nemusíte vzdávat svých oblíbených jídel. Stačí znát ty správné recepty.

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.  
Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.

Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Segedinský guláš ze seitanu
Ingredience:
500 g seitanu
2 cibule
200 g kysaného zelí
kmín
sůl
mletá paprika
kysaná smetana
celozrnná mouka
olivový olej

Příprava:


Na oleji osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájený seitan, kysané zelí (které jsme předtím propláchli studenou vodou a překrájeli) a koření. Podlijeme trochou vody a podusíme, až zelí změkne. Na závěr zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu celozrnné mouky. Podáváme s celozrnným knedlíkem z našich Bio receptů (viz Celozrnné knedlíky s mrkví a petrželkou).

Dobrou chuť!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video