Bio recepty: Sójový guláš se sušenými houbičkami shiitake | e15.cz

Bio recepty: Sójový guláš se sušenými houbičkami shiitake

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Sójový houbičkový bio guláš ze sójových kostek. Poznámka pro gurmány: nemusíte se bát, že byste přišli o chuťový zážitek! Tento gulášek je opravdu mňamózní:-)

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.  
Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.

Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Sójový guláš se sušenými houbičkami shiitake


Ingredience:
200 g sójových kostek
2 lžíce Wurzl
4 středně velké cibule
50 g sušených shiitake houbiček Sonnentor
2 lžíce sladké papriky Sonnentor
4 stroužky česneku
palmový bio olej obohacený karotenem
majoránka
drcený kmín
sůl (jen v případě, že rádi více slané)

+ Na přípravu gulášové omáčky:
(suroviny na ni dopředu smícháme dohromady)
1/2 l vody
4 polévkové lžíce sójové BIO omáčky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce celozrnné bio mouky

Postup přípravy:


Sójové maso vložíme do cca 2 l vroucí vody a necháme vařit cca 20 minut. Potom slijeme necháme okapat a vymačkáme přebytečnou vodu.
Gulášovou omáčku připravíme tak, že na palmovém oleji osmahneme cibuli nakrájenou na drobno dozlatova, poté sundáme hrnec z ohně a přidáme červenou bio papriku. Důkladně promícháme a vrátíme zpět na oheň.
Přidáme sójové kostky a houbičky shiitake, drcený kmín a utřený česnek (případně dosolíme). Vaříme v otevřené nádobě. 

Přidáme předem rozmíchanou gulášovou omáčku, dochutíme majoránkou, promícháme a krátce „podusíme“. Podáváme s libovolnými přílohami: domácí bio knedlík, rýže, chleba.

 
Dobrou chuť!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video