Bio recepty: Špaldové sušenky

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Ingredience:
300 g špaldové celozrnné mouky
200 g biotuku Provamel
150 g rýžového sirupu
20 g kakaa
60 g strouhaného kokosu
sůl
Postup:
Všechny suroviny promícháme a vypracujeme těsto, které necháme půlhodiny odpočinout. Ve fólii těsto vyválíme a vykrajujeme z něj formičkami různé tvary. Upečeme v troubě na 160 stupňů. Pak je můžeme slepit marmeládou.
Dobrou chuť!