Bio recepty: Tofu směs na těstoviny

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Tofu směs na těstoviny
Ingredience:
70 g tofu
kečup
cibule
olivový olej
sůl
2 stroužky česneku
bazalka
Návod k přípravě: Tofu pokrájíme na menší kostičky, dáme na rozpálený olej, přidáme pokrájenou cibuli, chvíli podusíme, pak přidáme kečup, podlijeme trochou vody, podusíme, ochutíme majoránkou, sójovou omáčkou, česnekem, bazalkou a směs je hotová.
Dobrou chuť!