Bio recepty: Vaječina s tempehem | e15.cz

Bio recepty: Vaječina s tempehem

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Máte rádi vůni vajíček na cibuli a slanině? Můžete je mít -ale ve zdravé variantě.

Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele.  Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.

Vaječina s tempehem
Ingredience:


vajíčka
cibule
uzený tempeh
petrželka
pažitka
olivový olej

Příprava:


Posekanou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidíme na kostičky nakrájený uzený tempeh a po chvíli přidáme vajíčka. Promícháme, necháme ztuhnout, dáme na talíř, posypeme petrželkou a pažitkou.

Dobrou chuť!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video