Biorecept: Ovesná kaše s hruškami a s brusinkami
Suroviny pro 2 osoby:
100 g ovesných vloček
250 ml nízkotučného mléka
1 špetka soli
1 lžička hruškového sirupu nebo medu
1 velká hruška
2 lžičky citrónové šťávy
2 lžíce brusinkového kompotu nebo 40 g sušených brusinek
Příprava:
1. Vločky povařte s mlékem, solí a hruškovým sirupem do kaše. Nechte mírně zchladnout a podle potřeby znovu ochuťte hruškovým sirupem nebo medem.
2. Hrušku omyjte, oloupejte a rozkrojte na čtvrtiny. Jádřince vykrojte, čtvrtky nakrájejte na tenké nudličky a pokapejte citrónovou šťávou. Kaši rozdělte do dvou misek a podávejte ozdobené nudličkami z hrušek a s brusinkovým kompotem nebo sušenými brusinkami.
Výživové údaje na porci:
Energie: 378 kcal / 1586 kJ
Bílkoviny: 11,1 g
Tuky: 7,1 g
Sacharidy: 76,2 g
Doba přípravy: 15 minut
31. října 2009