Biorecept: Špaldovo – pohankové placičky

Vyzkoušejte s námi zdravou snídani nebo svačinku vhodnou ke kávě či čaji.
Ingredience:
80 g pohankových vloček
100 g celozrnné špaldové mouky
80 g tuku nebo oleje
1 vejce
vanilkový cukr
špetka kypřícího prášku bez fosfátů
marmeláda na plnění
sekané ořechy nebo semínka dle potřeby
Postup přípravy:
Pohankové vločky, špaldovou mouku, tuk, vejce, cukr a kypřící prášek smícháme dohromady a zpracujeme těsto. Z hotového těsta vvoříme placičky, které pokládáme na suchý nevymaštěný plech. Uprostřed každé placičky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou, můžeme také posypat ořechy nebo semínky. Pečeme pomalu na suchém plechu do zrůžovění.
Dobrou chuť!