Bramborová musaka s bílým vínem

Ingredience:
600 g brambor
400 g mletého
hovězího masa
400 g rajčat
100 ml bílého
vína
olej
sůl
pepř
cibule
stroužek česneku
lžička oregána
3
lžíce sekané petrželky
50 g másla
3 lžíce mouky
500 ml mléka
100 g
strouhaného sýra
muškátový oříšek
Návod k přípravě: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky,
osolíme, opeříme a opékáme je na oleji asi 7 min. Cibuli a česnek
oloupeme, nakrájíme a spolu s masem opečeme na zbytku oleje. Pak přidáme
rajčata, přilijeme víno, ochutíme oreganem, petrželkou, solí a pepřem. Povaříme
asi 10 min, pak brambory a masovou směs plníme po vrstvách do vymazané zapékací
misky. Máslo rozpustíme, přidáme mouku, lehce osmažíme, přelijeme mlékem a
necháme vzkypět. Přidáme strouhaný sýr, sůl, pepř a muškát a hotovou omáčkou
polijeme brambory. Pečeme asi 40 minut.
Dobrou chuť!