Bramborová roláda s mákem

Dnes přinášíme další z mnoha bramborových receptů. Tentokrát budeme připravovat bramborovou roládu.
Ingredience:
600 g brambor
250 g hrubé mouky
1 vejce
150 g máku
100 ml mléka
lžíce cukru
půl lžička soli
lžíce strouhaného perníku
špetka mleté skořice
strouhaná citronová kůra
mouka na vál
Návod k přípravě: Jemně umletý mák vsypeme do horkého mléka a když zhoustne, přidáme cukr, perník, skořici a kůru. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, mouku a uhněteme těsto, ze kterého vyválíme obdélník silný 1 centimetr. Ten pak potřeme makovou směsí, zavineme a konce přitlačíme. Roládu zabalíme do čisté utěrky, připevníme nití a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 20 minut, pak roládu vybalíme a nakrájíme na plátky.
Dobrou chuť!