Bramborové vdolky s povidly

Už vás bolí hlava od přemýšlení, co dnes připravit k večeři? A co takhle vyzkoušet náš recept?
Ingredience:
300 g hrubé mouky
150 g strouhaných vařených brambor
1 vejce
1 žloutek
20 g droždí
100 ml mléka
sůl
olej
100 g povidel
šlehačka
Návod k přípravě: Z droždí, trochy mléka a části mouky uděláme kvásek, který necháme vykynout. Strouhané vařené brambory smícháme s moukou, mlékem, vejcem, žloutkem, solí a kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Pak ho rozválíme na 2cm silný plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Ty pak ve vrstvě oleje osmažíme na obou stranách dozlatova. Pak potřeme povidly, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Dobrou chuť!