Bramborový závin s mákem

K tomu, abyste si pochutnali na něčem sladkém a dobrém, vám jako základ postačí obyčejné brambory.
Ingredience:
150 g polohrubé mouky
100 g
másla
2 lžíce octa
2 lžíce vody
150 g cukru moučka
2
žloutky
lžíce skořice
1 vanilkový cukr
4 lžíce nemletého máku
400 g
vařených brambor
2 bílky
šťáva z půlky citronu
Návod k přípravě: Uvaříme brambory a necháme je vychladnout.
Z mouky, másla, žloutku, octa a vody vypracujeme těsto a necháme ho odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň tak, že utřeme žloutek s moučkovým cukrem,
citronovou šťávou, přidáme nastrouhané brambory a mák. Pak vmícháme sníh
připravený z bílků, vanilkového cukru a skořice. Vyválíme těsto, potřeme náplní,
stočíme, položíme na plech vytřený máslem a celý závin potřeme rozpuštěným
máslem. Pečeme dozlatova.
Dobrou chuť!